Os alumnos de 3º ESO, na materia de Bioloxía e Xeoloxía, coa profe Guiomar, e os de 1º BAC, na materia de Anatomía aplicada, coa profe Luz, analizaron as dietas de distintos países do mundo.
Traballaron en grupos de dúas ou tres persoas. Cada grupo escolleu un país e construiu unha pirámide de base cadrada, na que debía aparecer a seguinte información en cada cara:
- 1ª cara: Datos do país: mapa, orientación, extensión, poboación, taxa de natalidade, taxa de mortandade, esperanza de vida, clima, biomas, recursos naturais e riscos.
- 2ª cara: Menú cos pratos típicos de cada país ordenados como primeiro prato, segundo prato ou sobremesa.
- 3ª cara: Selección dun prato típico: ingredientes, elaboración, época do ano na que se consume e orde (primeiro, segundo prato ou sobremesa)
- 4ª cara: Beneficios e prexuizos do prato típico escollido sobre a saúde.
Ademais os alumnos de 2º ESO, coa profe Maite de inglés, investigaron sobre "Recipes around the world".
Este foi o resultado
No hay comentarios:
Publicar un comentario